Skip to main content

MMA Norway

MMA Norway eller MMA Norge er Mixed Martial Arts som du kan trene på Novus Academy. MMA Norway er en populær treningsform både ungdom og voksne. MMA kampsport byr på svært god og allsidig trening og det er mange forskjellige former for kampsport du kan velge mellom på Novus Academy. Du finner helt sikkert en form som passer deg, hvis du tar en titt gjennom alle de forskjellige sidene med kampsport og selvforsvar vi har her på Novus Academy.

MMA vs Submission Wrestling?

BJJ
(brasiliansk jiu jitsu), MMA (Mixed Martial Arts), Submission Wrestling og Thai Boksing (Muay Thai). Vi tilbyr noe av de mest effektive og realistiske selvforsvarssystemer som finnes, piffer dem opp med et moderne mosjonstreningselement, slik at du trener hele kroppen sammen med de ulike selvforsvarssystemene for å styrke muskler og unngå skader. Er MMA Norway bedre enn Submission Wrestling? I submission wrestling er det ikke lov med slag og spark, mens i MMA Norway er det lov. Begge kampsportstilarter er noe du uansett vil få nytte av og du må selv finne ut om MMA Norway passer deg eller ikke.

Tradisjonell vs Moderne kampsport som MMA

Tradisjonell kampkunst (TMA) kan være et noe misvisende begrep, da tradisjonelle kampkunster ikke nødvendigvis er eldre enn moderne. Med tradisjonelle kampkunster tenker man likevel ofte på eldre stilarter med en streng etikett rundt det hele. Etiketten innebærer blant annet prosedyrer før og etter treningsøkt, hvordan man oppfører seg i treningshallen, hvordan man oppfører seg mot instruktør (slik som bukking), og har ofte en overliggende filosofisk mening. Mye av den bakliggende filosofien kan være inspirert fra skikker, tradisjoner og religioner i kampkunstens opphavsland.

De fleste østlige kampkunster regnes som tradisjonelle. Moderne stilarter er mye mer “rett på sak”, mer fokus på selve kampbiten, på idretten og sporten, og mindre på personlighetsutvikling. Disse stilartene innebærer bl.a. det Novus Academy tilbyr som Thai Boksing, BJJ, MMA Norway og Submission Wrestling.