Skip to main content

MIXED MARTIAL ARTS

Novus Academy

Mixed martial arts

Mixed martial arts (MMA) er en fullkontakt kampsport som tillater bruk av både slag og grappling-teknikker, stående og på bakken, fra en rekke andre kampsporter. Røttene til moderne MMA kan spores tilbake til antikkens olympiske leker der en av de tidligste dokumenterte fullkontaktkampsportene fant sted, nemlig Pankration. Ulike kampsportkonkurranser som inkluderte flere stiler fant sted i Europa, Japan og stillehavsregionen i løpet av tidlig 1900-tallet. Kampsporten Vale Tudo, som hadde utviklet seg i Brasil fra 1920-tallet, ble brakt til USA av Gracie-familien i 1993 med grunnleggelsen av Ultimate Fighting Championship (UFC).
Kamper av den mer farlige Vale Tudo-stilen i de tidlige stadiene av UFC, ble med tiden gjort tryggere ved innføring av regler, som førte til den populære regulerte formen for MMA vi har i dag. Konkurrenter ble opprinnelig satt opp mot hverandre i kamper med minimale regler, med den hensikt å finne den mest effektive kampsporten for ekte ubevæpnede kampsituasjoner. Utøvere adopterte senere flere typer kampsporter, mens arrangører vedtok tilleggsregler for å øke sikkerheten for utøverene, og for å fremme allmenn aksept av sporten.
Noen treningsøkter kan ha fokus på bakkekamp, mens andre fokuserer mer på den stående delen. Antrekk er shorts og t-skjorte eller rashguads. Det er fordel med eget beskyttelsesutstyr. På Novus får du kjøpt det du trenger.