Skip to main content

BRASILIANSK JIU-JITSU

Novus Academy

Brasiliansk jiu-jitsu

Brasiliansk jiu-jitsu har sine røtter fra Judo og tradisjonell Ju Jutsu. Kort fortalt lærte Mitsuyo Maeda bort Judo og tradisjonell Ju Jutsu til Gracie-familien i Brasil. Graciene tilpasset deler av judoen og Ju jutsuen til sin realitet. Dermed ble Brasiliansk jiu-jitsu skapt. Det ble avholdt konkurranser i Brasil, og BJJ spredte seg utenfor landets grenser. Det var etter første stil-mot-stil turnering ved navn UFC at BJJ dominerte og ble verdenskjent.

Hovedfokuset i BJJ er kast, grep, posisjoner, timing, kontrollgrep og strategi. Man kan altså stanse en angriper uten å slå et eneste slag! Uansett om det er i en selvforsvarssituasjon eller i en MMA-kamp er det særdeles viktig å være i stand til å avslutte eller kontrollere en kamp på bakken, noe BJJ tilbyr. Det er en sport som passer for alle. En av grunntankene i Brasiliansk Jiu-jitsu er at du skal tilpasse teknikkene til deg.

Konkret vil treningen bestå av fallteknikk, frigjøringer fra grep, nedtagninger, låsegrep og det å forsvare seg på bakken. Treningene er lagt opp på en slik måte at alle kan delta og få utbytte. Uansett ferdigheter og fysikk vil du raskt merke at du kommer i bedre form med morsom trening. Det legges stor vekt på fri kamp og sparring, også kalt “å rulle”. Dette gjør man for å sikre at utøverne også er i stand til å utføre innøvde teknikker på en motstridende treningspartner, samt å nøytralisere motstanderens angrep.

Novus Academy har en av Nordens beste sortbetler som hovedinstruktør i Brasiliansk jiu-jitsu, også kjent som BJJ. Klubben sørger for hele tiden å opprettholde en høy standard innen BJJ og innhenter gjesteinstruktører for å holde seminarer. Vårt mål er å tilby høyest standard i Norge med hensyn til å utvikle og fremme talent for både mannlige og kvinnelige utøvere.