Skip to main content

Israelsk kampsport

Krav Maga (hebraisk) betyr “kontakt kamp” og er en israelsk kampsport! Krav Maga ble grunnlagt og utviklet av Imi Sde-Or 1910-1998 til militæret i starten av 1950 tallet som Israelsk kampsport. Etterfølgende modifiserte Imi i 1964 Krav Maga til israelsk kampsport (selvforsvar) for sivile personer. Da undervisningen av Krav Maga begynte å bli populær utenfor Israels grenser, vokste behovet for en internasjonal organisasjon. Internasjonal Krav Maga Federation (IKMF) ble stiftet i 1997. Idag trenes Israelsk kampsport (Krav Maga) innen forskjellige sektorer som militæret, sivilstanden, politet og VIP.

Hos Novus Academy tilbyr vi ikke Israelsk kamsport, men vi byr på svært god og allsidig trening og det er mange forskjellige former for effektive kampsport stilarter du kan velge mellom på Novus Academy, enkelte kanskje langt mer effektive enn Israelsk kampsport!. Du finner helt sikkert en form som passer deg, hvis du tar en titt gjennom på sidene med kampsport og selvforsvar vi har her på Novus Academy.

Kampsport fra Israel

Krav Maga (Israelsk kampsport) består av en bred kombinasjon av teknikker hentet fra boksing, Muay Thai, Judo, bryting og grappling, sammen med realistisk nærkamp. Krav Maga kampsport benyttes av det Israelske forsvaret, både vanlige og spesialstyrker, og flere nært beslektede varianter Israelsk kampsport har blitt utviklet og tatt i bruk av politi og etterretningsorganiasjoner som Mossad og Shin Bet.